GARANTÁLT PROGRAMOK

MINDEN nyitvatartási nap

13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00

Szabadulószoba

Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot!

Nem csak állandó kiállításunk nyújtja az élményt és a kalandot. Szabadulószobáinkban a klasszikus játékmenetnek megfelelően szórakozhatnak a résztvevők (vagyis meghatározott időn belül logikai feladatok segítségével kell kijutni egy helyiségből), a kerettörténet természetesen a kastélybeli élettel, illetve az egykori uradalom (amelynek központja a kastély volt) különleges történésével kapcsolatos.

 • Szabadulószobáink helyszíne a kastély borospincéje és a Török torony.
 • Játékainkat legfeljebb 6 fős csoportoknak és családoknak ajánljuk.
 • A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött; jelentkezni a +36 (66) 650-218 telefonszámon, vagy személyesen az ajándékboltban lehet.
 • Jegyár: 2500 Ft/fő

Választható témák

Tengernyi gond a kastélyban

Jeles személyiség látogat a kastélyba. A magas rangú vendég érkezésének hírére felbolydul az úri lak. Sürög-forog a személyzet, a házvezető katonás fegyelemmel osztogatja az ukázokat. Minden perc számít, mire a vendég megérkezik, mindennek a helyén kell lennie, a személyzet azonban nem áll a helyzet magaslatán. Az idő vészesen fogy, ezernyi tennivaló adódik. A cselédek, inasok segítségre szorulnak, ide egy igazi problémamegoldó kell! Ez, és csakis ez lehet a szabadulás kulcsa. Ebben a helyzetben egészen egyszerűen nem szabad hibázni...

Boszorkányok márpedig léteznek (16+)

Az Úr kegyelmezzen lelkünknek! Gyulán a békés lakosság életét egy boszorkány keseríti meg, ám a gonosz nőszemélyt elfogták és a kastély pincéjében őrzik. Báró Harruckern János Györgynek segítségre van szüksége, mivel senki nem elég merész, hogy bebizonyítsa a bűnösséget. A játékosoknak minden bátorságukra szükségük van, hogy megoldják ezt a rejtélyt. Játékunk valós történelmi példákat dolgoz fel. Gyulán valóban több boszorkányperre került sor, például 1716-ban, amikor is Sánta Mátyásnét elítélték, így bebizonyítva, hogy Sántáné már a Sátáné.


MINDEN szombaton

19.30

A kastély gyertyafényben

Fedezd fel a pincét, a cselédlépcsőt és a főúri enteriőrt a 19. század esti fényviszonyai között, majd kóstolj gyulai finomságokat!

 • Előzetes regisztráció szükséges!
 • Előzetes regisztráció minden nap nyitvatartási időben, a tárlatvezetés napján csak 15 óráig a +36 (66) 650-218 telefonszámon vagy személyesen a kastély ajándékboltjában.
 • Jegyár: 4300 Ft/fő

MINDEN vasárnap

11.00

Kastélytúra Tacskó Döncivel

Új garantált programunkat kisgyermekes családoknak indítjuk – a legkisebbek elvárásaihoz igazítva a tárlatvezetést. Gróf Tacskó Dénes mindent tud az Almásy-kastélyról, ő segít az épület felfedezésében. Abban mindenképpen hasonlítotok, hogy a felnőttektől eltérően látjátok a kastélyt és az itteni életet.

Kapd a kezedbe Döncit és hagyd, hogy megossza veled a titkait!

A mindössze 45 perces kutyasétáltatást követően a szüleiddel önállóan még egyszer végig járhatjátok azokat a helyiségeket, s kipróbálhatjátok azokat az eszközöket, amelyek a legérdekesebbek voltak.

Jegyár: Belépőjegy/Kedvezményes jegy/Családi jegy + 700 Ft/fő


MINDEN HÓNAP ELSŐ szombatján

11.00, 12.00, 13.00

Pincetárlat

Tarts velünk egy középkori rejtély nyomába: hogyan került három koponya nélküli csontváz az egyik pincehelyiség padlózata alá 20-30 centivel?

 • Részvétel kastélybelépővel.

MINDEN HÓNAP MÁSODIK szombatján

13.30

Női szalon

Ruhabemutató a 19. századi arisztokrata viseletről.

 • Részvétel kastélybelépővel.

MINDEN HÓNAP UTOLSÓ ELŐTTI szombatján

13.30

Beszédes virágok

Miként kommunikálhatunk a virágok segítségével, milyen jelentéssel bírnak a különböző virágfajták, mit mondanak a különböző színek?

 • Részvétel kastélybelépővel.

MINDEN HÓNAP UTOLSÓ szombatján

13.30

Grófi passziók

Minden a főúri időtöltésről (utazás, szórakozás, sport, kikapcsolódás, zene, színház, művészetek).

 • Részvétel kastélybelépővel.

A programváltozás jogát fenntartjuk.
Jegyvásárlás

MÁRCIUS 1-TŐL 10-18 ÓRA KÖZÖTT JÖHETSZ HOZZÁNK!