SISI KIÁLLÍTÁS

Jártál már Sisiről szóló kiállításon, és azt gondolod, neked már nem tudnak újat mondani a császárnéról? Mi mégis megkíséreljük. Új időszaki tárlatunk nem egy ide hozott tárlat, mi készítettük. A Gödöllői Királyi Kastéllyal közösen arra vállalkoztunk, hogy Erzsébet királynéval, a mai napig rendkívüli népszerűséggel bíró Sisivel vigyünk el egy utazásra.

Úton Erzsébet királynéval

Napra pontosan 165 évvel azt követően, hogy az épületben vendégeskedett, ismét megérkezik a gyulai kastélyba Erzsébet királyné. A napjainkban is különleges kultusszal bíró Sisi férjével, Ferenc József császárral együtt érkezett 1857. május 25-én Békés megyébe, s töltötte az estét, majd az éjszakát az akkor Wenckheim tulajdonban lévő gyulai kastélyban.

A különleges évforduló is aktuálissá teszi a Gödöllői Királyi Kastély és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont közös munkájában megvalósuló új kiállítást, amely az egykori látogatás napján nyílik a gyulai látogatóközpontban.Az Úton Erzsébet királynéval című kiállítás azt a térben, időben és személyiségében zajló, végtelennek tűnő utazást igyekszik felidézni, amely az uralkodónő életét jellemezte. Az egy éven át látható tárlatot a két kastély közösen álmodta meg. A gyulai kastély időszaki kiállítóterének négy helyiségében mintegy hatvan műtárgy és ábrázolás mesél a királynéról, s egy tucat interaktív installáció hozza közelebb személyiségét a látogatóhoz.

A gyulai kastély állandó kiállításában megszokott módon, interaktív, izgalmas, a hétköznapok apró szokásaira koncentráló eszközök segítik majd a tárlat megtekintőit, hogy Erzsébetről szóló felszínes és közhelyes tudásukat olyan ismeretekkel bővítsék, amelyek valóban az önálló image-et építő divatikont, az életét folyamatosan keserítő protokollt kerülő, a sportot és aktív életmódot életelemének tekintő nőt láthassák.


A belépőjegyek ára

FELNŐTT

1900Ft/fő

  • Felnőtt csoportos:
    1800 Ft/fő

DIÁK, NYUGDÍJAS

1200Ft/fő

  • Csoportos diák, nyugdíjas: 1100 Ft/fő

Kiegészítő információk

  • 20 fő feletti csoportok esetén 1 fő szervező ingyenesen látogathatja a tárlatot.
  • Hat év alatti gyermekek számára a belépés díjtalan.

Tárlatvezetés

A tárlatvezetésnek plusz díja van: a belépő mellett a tárlatvezetésen való részvételre jogosító karszalagot is meg kell venni, ennek ára egységesen 500 Ft/fő. (Vagyis pl. egy felnőttnek 1900+500 forintot kell fizetnie.) A karszalagra nem tudsz kedvezményt igénybe venni.


Tárlatvezetésen csak előzetes regisztráció esetén tudsz részt venni. Garantált programokról van szó, vagyis minden nyitvatartási napon 11, 12, 15 és 16 órakor indítjuk ezeket. Július-augusztusban (a hosszított nyitvatartásunk idején) 17 órára is lehet majd regisztrálni. Hat év alatti gyermeket nem kell regisztrálnod.
A tárlatvezetés regisztrációs felületét lejjebb gördítve találod.

SISI-KIÁLLÍTÁS
TÁRLATVEZETÉS REGISZTRÁCIÓ

E zen a felületen a gyulai Almásy-kastély Úton Erzsébet királynéval című kiállításának tárlatvezetésére tudsz helyet foglalni.

A tárlatvezetésen csakis a kiállításra megváltott belépővel és a tárlatvezetésre megvásárolt karszalaggal tudsz részt venni!
A jegyet és a részvételre jogosító karszalagot ajándékboltunkban és pénztárunkban is megvásárolhatod.

Arra kérünk, hogy az általad kiválasztott időpont előtt pár perccel érkezz, hogy a regisztrációdat ellenőrizni tudjuk!

Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írd be a biztonsági kódot:

Regisztrálok