SISI KIÁLLÍTÁS

Jártál már Sisiről szóló kiállításon, és azt gondolod, neked már nem tudnak újat mondani a császárnéról? Mi mégis megkíséreljük. Új időszaki tárlatunk nem egy ide hozott tárlat, mi készítettük. A Gödöllői Királyi Kastéllyal közösen arra vállalkoztunk, hogy Erzsébet királynéval, a mai napig rendkívüli népszerűséggel bíró Sisivel vigyünk el egy utazásra.

Úton Erzsébet királynéval

Napra pontosan 165 évvel azt követően, hogy az épületben vendégeskedett, ismét megérkezik a gyulai kastélyba Erzsébet királyné. A napjainkban is különleges kultusszal bíró Sisi férjével, Ferenc József császárral együtt érkezett 1857. május 25-én Békés megyébe, s töltötte az estét, majd az éjszakát az akkor Wenckheim tulajdonban lévő gyulai kastélyban.

A különleges évforduló is aktuálissá teszi a Gödöllői Királyi Kastély és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont közös munkájában megvalósuló új kiállítást, amely az egykori látogatás napján nyílik a gyulai látogatóközpontban.Az Úton Erzsébet királynéval című kiállítás azt a térben, időben és személyiségében zajló, végtelennek tűnő utazást igyekszik felidézni, amely az uralkodónő életét jellemezte. Az egy éven át látható tárlatot a két kastély közösen álmodta meg. A gyulai kastély időszaki kiállítóterének négy helyiségében mintegy hatvan műtárgy és ábrázolás mesél a királynéról, s egy tucat interaktív installáció hozza közelebb személyiségét a látogatóhoz.

A gyulai kastély állandó kiállításában megszokott módon, interaktív, izgalmas, a hétköznapok apró szokásaira koncentráló eszközök segítik majd a tárlat megtekintőit, hogy Erzsébetről szóló felszínes és közhelyes tudásukat olyan ismeretekkel bővítsék, amelyek valóban az önálló image-et építő divatikont, az életét folyamatosan keserítő protokollt kerülő, a sportot és aktív életmódot életelemének tekintő nőt láthassák.


A belépőjegyek ára

FELNŐTT

2200Ft/fő

  • Felnőtt csoportos:
    2100 Ft/fő

DIÁK, NYUGDÍJAS

1500Ft/fő

  • Csoportos diák, nyugdíjas: 1400 Ft/fő

Kiegészítő információk

  • 20 fő feletti csoportok esetén 1 fő szervező ingyenesen látogathatja a tárlatot.
  • Hat év alatti gyermekek számára a belépés díjtalan.

Tárlatvezetés

A tárlatvezetésnek plusz díja van: a belépő mellett a tárlatvezetésen való részvételre jogosító karszalagot is meg kell venni, ennek ára egységesen 600 Ft/fő. (Vagyis pl. egy felnőttnek 2200+600 forintot kell fizetnie.) A karszalagra nem tudsz kedvezményt igénybe venni. Hat év alatti gyermekek számára a belépés díjtalan.


A tárlatvezetés minden nyitvatartási napon: 11.30.


Jegyvásárlás