Munkácsy: a sikersztori

Az első ecsetvonásoktól a világhírnévig követi végig Munkácsy Mihály életét a gyulai Almásy-kastély új időszaki tárlata. Az alkotó ezzel „visszatér” abba az épületbe, ahol ismerkedni kezdett a festészettel: a gyulai kastélyba.

Munkácsy: a sikersztori

Új időszaki tárlatunk különlegességét azon túl, hogy minden elemében saját készítésű, a bemutatásra kerülő, másfél milliárd forintos biztosítási értékű eredeti műalkotások adják. Ez minden korábbi vállalásunknál jelentősebb. Munkácsy kora egyik legfelkapottabb művésze volt, valóságos celeb. Története az árva asztalosinastól minden idők legjobban fizetett élő festőjéig igazán izgalmas, erről szól a kiállítás. Ezúttal sem hagyományos képzőművészeti kiállítást alkottunk. A tárlatban ugyanis az eredeti műtárgyak megjelenítette pillanatok közötti történéseket interaktív eszközök mesélik el.


Az installációk elkészítéséhez a 21. századi technológiát használtuk. A 19. századi párizsi Salont, Munkácsy berobbanásának helyszínét például VR szemüvegen jelenítjük meg. A Siralomház című festmény több síkban jelenik meg egy installáción; a kivágott alakok helyét a mesterséges intelligencia segítségével alkották meg szakembereink. A különlegesen nagyértékű művek különleges biztonsági intézkedéseket is igényelnek. A kastélyban megszokottól eltérően kérjük, hogy táskát, csomagot ne vigyetek a kiállítótérbe, fényképezés és videózás esetén pedig sem vakut, sem állványt vagy szelfibotot ne használjatok.


A belépőjegyek ára

FELNŐTT

2500Ft/fő

  • Felnőtt csoportos:
    2400 Ft/fő

DIÁK, NYUGDÍJAS

1800Ft/fő

  • Csoportos diák, nyugdíjas: 1700 Ft/fő

Kiegészítő információk

  • Garantált tárlatvezetés: kedd-vasárnap 13.00.
    • 20 fő feletti csoportok esetén 1 fő szervező ingyenesen látogathatja a tárlatot.
    • Hat év alatti gyermekek számára a belépés díjtalan.

Jegyvásárlás

MÁRCIUS 1-TŐL 10-18 ÓRA KÖZÖTT JÖHETSZ HOZZÁNK!