Horizont
2019.07.06.

Szilágyi Rudolf kiállítása augusztus 25-ig minden nap 10-17 óra között térítésmentesen tekinthető meg a Török toronyban.

Az egri képzőművész installációja erre az egyszeri, nyári időszakra, kifejezetten a toronyba készült. Az alkotást még izgalmasabbá teszi maga a helyszín: a ritkán látogatható kiállítótér harmadszor ad helyet kortárs képzőművész munkáinak. Az alkotó a következőképpen nyilatkozott a kiállításról: a mű egy központi fa motívumból áll, melyet nagyméretű grafikák vesznek körül négy oldalról.

Az alapkoncepció egy megtört, mégis bizakodó szituációt ábrázol. Személyes és általános, mindenkire érthető olvasata is van. A harc, ami nehézségei ellenére is az egyetlen út a cél eléréséhez, egy lelkileg kiegyensúlyozott boldog állapothoz. Az embereknek nagyon sok lelki nehézséggel kell megküzdeniük, de feladniuk sosem szabad, hiszen az nem megoldás. A küzdelem: saját és mások lelki békéjének megteremtése, segítségnyújtással. Egyénileg és társadalmilag életképesnek lenni. A remény a Horizont mögül felsejlő fény megérintése.

A Horizont, több szempontból is értelmezhető, határvonal két állapot között. Egy oltár, ahol a csapdába zárt lelkekért szól a jókívánság.

Mentsd el a naptárba

Oszd meg az eseményünket