Szabadulószoba – Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot!
13:00 - 2021.06.29.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, Gyula, Kossuth Lajos u. 15, 5700

MINDEN nap
13.00, 14.00, 15.00, 16.00

Nem csak állandó kiállításunk nyújtja az élményt és a kalandot. Szabadulószobáinkban a klasszikus játékmenetnek megfelelően szórakozhatnak a résztvevők (vagyis meghatározott időn belül logikai feladatok segítségével kell kijutni egy helyiségből), a kerettörténet természetesen a kastélybeli élettel, illetve az egykori uradalom (amelynek központja a kastély volt) különleges történésével kapcsolatos.

  • Szabadulószobáink helyszíne a kastély borospincéje.
  • Játékainkat legfeljebb 6 fős csoportoknak és családoknak ajánljuk.
  • A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött; jelentkezni a +36 (66) 650-218 telefonszámon, vagy személyesen az ajándékboltban lehet.
  • Jegyár: 1500 Ft/fő

 

Választható témák

Tengernyi gond a kastélyban

Jeles személyiség látogat a kastélyba. A magas rangú vendég érkezésének hírére felbolydul az úri lak. Sürög-forog a személyzet, a házvezető katonás fegyelemmel osztogatja az ukázokat. Minden perc számít, mire a vendég megérkezik, mindennek a helyén kell lennie, a személyzet azonban nem áll a helyzet magaslatán. Az idő vészesen fogy, ezernyi tennivaló adódik. A cselédek, inasok segítségre szorulnak, ide egy igazi problémamegoldó kell! Ez, és csakis ez lehet a szabadulás kulcsa. Ebben a helyzetben egészen egyszerűen nem szabad hibázni...

Boszorkányok márpedig léteznek (16+)

Az Úr kegyelmezzen lelkünknek!

Gyulán a békés lakosság életét egy boszorkány keseríti meg, ám a gonosz nőszemélyt elfogták és a kastély pincéjében őrzik. Báró Harruckern János Györgynek segítségre van szüksége, mivel senki nem elég merész, hogy bebizonyítsa a bűnösséget.

A játékosoknak minden bátorsáukgra szükségük van, hogy megoldják ezt a rejtélyt.

Játékunk valós történelmi példákat dolgoz fel. Gyulán valóban több boszorkányperre került sor, például 1716-ban, amikor is Sánta Mátyásnét elítélték, így bebizonyítva, hogy Sántáné már a Sátáné.

Új téma
Turbánosok csapdájában

Hangos csörrenéssel csapódtak be a börtön rácsai, a lakat könyörtelen közönnyel zárult össze. A reményvesztett foglyoknak mindössze egy órájuk van, hogy a kegyetlen törökök rabságából kijussanak, különben az útjuk a vérpadra vezet. A Turbánosok csapdájában című szabadulószobánk érdekessége, hogy valóban a török időkben emelt kapu emeleti termében kap helyet.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Szervező

Naptárhoz adom