Sisi-maraton
18:00 - 2022.09.10.

Igazán izgalmas programmal egészítjük ki Sisi-kiállításunkat.

Erzsébet királyné halálának évfordulóján látványos programokkal színesítjük az azon a napon kivételesen éjfélig látogatható tárlatot. A tényeken alapuló kiállítás mellett az este kísérő eseményei inkább az uralkodónőről szóló legendákra épít.

Sisi-maraton címmel rendezünk kísérő eseményt az időszaki kiállítóterében látható Úton Erzsébet királynéval című tárlatához.

A Gödöllői Királyi Kastéllyal közösen megvalósított kiállításunk azt a térben, időben és személyiségében zajló, végtelennek tűnő utazást igyekszik felidézni, amely az uralkodónő életét jellemezte. Négy helyiségben mintegy hatvan műtárgy és ábrázolás mesél a királynéról, s egy tucat interaktív installáció hozza közelebb személyiségét a látogatóhoz.

A szeptember 10-ére, Erzsébet halálának 124. évfordulójára hirdetett program az Almásy-kastély Sisi-kiállítását egészíti ki. Ám amíg a tárlat a kevéssé ismert tényekkel ismerteti meg látogatóinkat, a szombat esti esemény inkább a legendák uralkodónőjéről szól.

A 18 órakor kezdődő programsorban szerepel a Dáma Lovasegyesület bemutatója a kastélyparkban, felidézve Sisi legendásan jó lovagló tudását. Fél hétkor a gödöllői kastély hivatalos Sisi-hasonmása hintón érkezik meg a gyulai kastélyba; abba az épületbe, amelyben Erzsébet férjével együtt valóban tett látogatást 1857. május 25-én. Ezt követően éjfélig fogadja majd az előtte vizitáló látogatókat, akik a Sisi-kiállításra szóló belépőjegyükkel – egyedi és egyszeri módon – egy rövid sétát is tesznek az épületben azon az útvonalon, amelyen a császárné is járt.

A Sisi-legendát három ikonikus filmmel is erősítjük majd ezen az éjszakán. Este héttől ugyanis a kastélyparkban levetítjük a Romy Schneider főszereplésével készült, Sissi – A magyarok királynéja, Sissi – Az ifjú császárné és Sissi – Sorsdöntő évek című filmeket.

A részletes program:

18.00 Dáma Lovasegyesület bemutatója a kastélyparkban

A részvétel díjtalan.

18.30 Sisi és Ferenc József érkezése a kastélyhoz

18.45 Vizitáció őfelségénél
tárlatvezetés a kastélyban Sisi látogatásának útvonalán

– találkozás Sisivel a nagyebédlőben

– a Sisi-kiállítás önálló megtekintése

A látogatás 20 percenként, legfeljebb 20 fővel indul (18.45, 19.05, 19.25, 19.45, 20.05, 20.25, 20.45,
21.05, 21.25, 21.45, 22.05, 22.25, 22.45, 23.05).

A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a rendezvény napján 18 óráig lehet a lenti regisztrációs felületen vagy a 66/650 218 telefonszámon, valamint személyesen a kastély ajándékboltjában.

Részvételi díj: 1.900 Ft/fő

19.00 Öt órányi Sisi
A Romy Schneider főszereplésével készült három Sisi film vetítése a kastélyparkban

– Sissi – A magyarok királynéja

– Sissi – Az ifjú császárné-

– Sissi – Sorsdöntő évek

A filmvetítéseken a részvétel díjtalan.

Jelentkezz be vizitációra őfelségéhez !

A programok a királynéi vizitáció kivételével díjtalanok. A Sisi-kiállítás megtekintésével záródó különleges látogatáson az időszaki tárlatra szóló belépőjeggyel, regisztrációt követően lehet részt venni. A látogatás 20 percenként, legfeljebb 20 fővel indul. Regisztrálni a rendezvény napján 18 óráig lehet az alábbi regisztrációs felületen vagy a 66/650 218 telefonszámon, valamint személyesen a kastély ajándékboltjában.

Részvételi díj: 1900 Ft/fő.

Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írd be a biztonsági kódot:

Regisztrálok

 

Szervező

Naptárhoz adom